Hendriks vastgoed

Geplaatst op

Wanneer we spreken over scheiden dan gaan twee partners uit elkaar. Dan is het logisch dat de een op zoek gaat naar een eigen woning. (Uitzonderingen daargelaten, wanneer bijvoorbeeld het erf groot is en er twee huizen op staan en de onderlinge verhoudingen heel goed zijn en vriendschappelijk.) 

Doorgaans moet er dan het een en ander geregeld worden. Dan rijzen er allerlei vragen. Kun je wel alleen zoveel huur betalen? Ook kan er strijd komen. De verhoudingen kunnen verslechteren. En hoe moet het met de kinderen? We nemen deze zaken even met je door in de blog. Dus lees snel verder. 

Scheiden en een koophuis samen hebben

Het is mogelijk dat jullie samen een koophuis hebben. Dan hang het ervan af of jullie getrouwd zijn en wat voor soort huwelijk dat dan is (ook een samenlevingscontract kan een optie zijn). Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen, dan is het huis van jullie beiden. Je bent al getrouwd in gemeenschap van goederen wanneer je niets geregeld hebt wat dit betreft tijdens het trouwen. Regel je wel schriftelijk welke bezittingen van wie zijn, dan ben je getrouwd op huwelijkse voorwaarden. Dat betekent dat het huis op naam van een van de partners kan staan. In dat geval kan het huis ook op naam staan van degene die de hypotheek heeft aangevraagd. Wanneer de woning van twee partners is, en het pand wordt verkocht, dan verdelen zij de opbrengst. Toch kan het ook zijn dat de inleg van de partners niet gelijk was. Daarover moet overleg plaatsvinden. Kom je er samen niet uit, dan is mediation een prima manier om zaken juist wél goed te regelen. 

Mediation bij het scheiden 

Wanneer mensen gaan scheiden kunnen er allerlei problemen zich voordoen, bijvoorbeeld  na de verkoop van een woning. Hoe wordt de opbrengst van de woningverkoop verdeeld? En wat gebeurt er met de kinderen. Hoe zit het met het ouderschapsplan en de alimentatie? Stuk voor stuk potentiële pijnpunten die de aandacht opeisen. Bij mediator amersfoort helpen ze je graag verder wanneer je samen een koophuis hebt en je gaat scheiden. Een mediator is een onafhankelijke samenvatter en luisteraar die ervoor wil zorgen dat mensen een constructieve communicatie houden om de nodige afspraken te kunnen maken om zo tot een overeenkomst te komen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de blog op onze site om op de hoogte te blijven van de verschillende interessante trends die spelen in de wereld van vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ hendriksvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden